Είδος πολυτελείας γίνεται πλέον το σουβλάκι

Οι τιμές στο σουβλάκι, είτε μιλάμε για καλαμάκι είτε για τυλιχτό, είναι απλησίαστες μετά τις διαδοχικές αυξήσεις κάνοντάς το απλησίαστο για τους καταναλωτές και καθιστώντας το ως είδος πολυτελείας

 

 

Το πιο διαδεδομένο ελληνικό γρήγορο φαγητό τείνει πλέον να γίνει είδος πολυτελείας. Η τιμή στο σουβλάκι, είτε μιλάμε για καλαμάκι είτε για τυλιχτό, είναι πλέον απλησίαστη καθώς με τις αυξήσεις να την έχουν καταστήσει πλέον απλησίαστη για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό πως το τυλιχτό πλέον είναι παντού πάνω από τα 3 ευρώ -στην καλύτερη περίπτωση- με τους καταναλωτές πλέον να το βγάζουν από το… διαιτολόγιό τους λόγω τιμής και να στρέφονται σε άλλες λύσεις. Στην επαρχία, μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί που πωλούν ακόμη πιο ακριβά.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΑΝΤ1:

 

 

Η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό το 2021 δεν ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ
Φέτος η τιμή για το καλαμάκι χοιρινό έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ
Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ
Φέτος, όμως, η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι ως και τα 3,30 ευρώ
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές. Φανταστείτε ότι δεν έχουμε καθόλου καταλόγους διανομής, διότι δεν ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι οι ίδιες» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης που διατηρεί σουβλατζίδικο στην Αθήνα.

 

www.reader.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...