Τουρκία: Άγριος ξυλοδαρμός βουλευτή από την αστυνομία (Βίντεο)

«Τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι το όραμα αυτής της κυβέρνησης», γράφει άλλος βουλευτής της Τουρκίας.

 

 

Αστυνομικού ξυλοκόπησαν βάναυσα τον Habip Eksik, βουλευτής του HDP στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε από φιλοκουρδικές κι αριστερές οργανώσεις για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη του PKK.

 

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι τόσο ο βουλευτής όσο και άλλοι διαδηλωτές έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από την τουρκική αστυνομία. «Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το ΑΚΡ ενθαρρύνει τη βία κατά των βουλευτών. Δείτε τι κάνουν οι αρχές επιβολής του νόμου σε βουλευτή. Τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι το όραμα αυτής της κυβέρνησης», γράφει ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικουλού, σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

 

 

Δείτε τον άγριο ξυλοδαρμό στην Τουρκία:

 

 

 

 

«Δείτε πώς αντιμετωπίζει η τουρκική αστυνομία τον Habip, ένα εκλεγμένο μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, απλώς και μόνο επειδή είναι Κούρδος και είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ της δημοκρατίας», αναφέρεται σε άλλο βίντεο.

 

 

 

 

Το halkTV μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί παρενέβησαν στην πορεία και συνέλαβαν τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ ο βουλευτής της Τουρκίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο φέροντας κατάγματα στο πόδι, στο οποίο τοποθετήθηκε γύψος.

 

 

www.ieidiseis.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...