Η τελετή λήξης του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη

 

 

Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Κωνσταντινούπολη!
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμμετείχε στο τετραήμερο περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων στην Κωνσταντινούπολη (Ζωγράφειο Λύκειο) και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού των εκπαιδευτικών, που κάθε χρόνο τιμάται στις 05 Οκτωβρίου, όπως καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994. Οι εκδηλώσεις, που τελέστηκαν υπό την Αιγίδα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, θα υλοποιήθηκαν από τις 06 έως και τις 09 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο: «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας».

 

 

 

Την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πέτρο Ανυφαντή και τον Γ.Γ. του Δήμου Κώστας Βαρβαρέσο επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είχαν ακρόαση και ευλογία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.
Ακολούθησε η πολιτιστική εκδήλωση με την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου» από την iris photography team, με παρουσίαση από τον φωτογράφο Σπύρο Βίτσο.

 

 

 

Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα: «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», που διοργανώνουν τα Φροντιστήρια Βιωσιμότητας των Δήμων Νεάπολης-Συκεών, Νοτίου Πηλίου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτας Μάκρη.

 

Στην αποστολή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν επίσης, ο Υπεύθυνος του 11ου Διευθνους Φεστιβάλ Γιωργος Σαραντόπουλος, ο Συνήγορος του Δημότη Αλεβιζοπουλος Παναγιωτης και ο Δημοτικος Συμβουλος Αναστασιος Καπωνης.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 6ο τεύχος
Διαβάστε το αφιέρωμα...
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...