Υλικά
500 γρ. χωριάτικο αλεύρι
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
11γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. ελαιόλαδο
135 γρ. νερό
175 γρ. παραδοσιακά λουκάνικα Πιτσιλιάς ή Παφίτικα
200 γρ. σπιτικό chutney ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Χτυπάμε σε ξεχωριστό μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε 115 γρ. από τα χτυπημένα αυγά στο αλεύρι – το υπόλοιπο το κρατάμε στο ψυγείο για το τελικό άλειμμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ελαστικότητα κα γυαλάδα (10’ περίπου με μίξερ).
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο οβάλ μήκους 50 εκ. και πλάτους 30εκ. Βάζουμε το chutney ντομάτας κατά μήκος και στο κέντρο και πάνω από αυτό τα ψιλοκομμένα λουκάνικα. Φέρνουμε την κάτω ζύμη και καλύπτουμε τα λουκάνικα. Συνεχίζουμε τυλίγοντας και τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό από το κέντρο προς τις άκρες κάθε 3 εκ περίπου.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Αλείβουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει (40’ περίπου).