Υλικά συνταγής
1½ κιλό τηγανιά χοιρινή
1-2 πράσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και κάθετα και τα πλένουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό βραστό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Προς το τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και το αλάτι. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι ευεργετικό καθώς βοηθάει τον οργανισμό κατά της κατακράτησης υγρών, κατά της κόπωσης και της κομάρας!