Τραγανές φτερούγες στο φούρνο

Το μπέικιν πάουντερ τις κάνει τραγανές σαν τηγανητές.

 

 

Χρόνος: 1 ώρα

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

 

Υλικά (μεζεδάκι για 6-8 άτομα)

 

 

1 κιλό περίπου φτερούγες κοτόπουλου

 

1 κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ

 

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

 

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού

 

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

 

1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη με τα δάχτυλα

 

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220⁰C και ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα (ή αλουμινόχαρτο). Ξεπλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε καλά τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Αν θέλετε τις κρατάτε ολόκληρες, ή τις χωρίζετε στα δυο. Τις βάζετε σε ένα μπολ.

 

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με την σκόνη σκόρδου και την σκόνη κρεμμυδιού, την ρίγανη και αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με το μίγμα τις φτερούγες και τις ανακατεύετε ή τις τινάζετε για να πιάσουν μίγμα παντού. Τις απλώνετε στο ταψί.

 

 

Ψήνετε τις φτερούγες για 25 λεπτά, τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές και από τις δυο πλευρές. Τις σερβίρετε ζεστές, και τις συνοδεύετε, αν θέλετε με κέτσαπ ή/και μαγιονέζα.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες από 60 γυναίκες Ρομά προχώρησαν σε γυναικολογικές εξετάσεις μέσω οργανωμένης δράσης των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Ήλιδας

Σε γυναικολογικές εξετάσεις -τεστ ΠΑΠ και προληπτικό έλεγχο- σε γυναίκες Ρομά που διαβιούν στις συνοικίες Παπακαυκά και Τσιχλεΐκων Αμαλιάδας,

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...