Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπανάκι

Υλικά

 

100 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

1 κ. γλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

50 γρ. σπανάκι

75 γρ. τυρί κρέμα

Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού

75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες

Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Βήμα 2
Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1- 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.

 

Βήμα 3
Σουρώστε τα ζυμαρικά, αλλά κρατήστε μερικές κουταλιές από το νερό τους.

 

Βήμα 4
Προσθέστε τον σολομό, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με το νερό. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση, πριν σερβίρετε.

 

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 23ο τεύχος
πατήστε στην εικόνα & διαβάστε...
Δείτε το κανάλι μας...