Χοιρινές μπριζόλες με χαρουπόμελο

Υλικά

 

 

1 κιλό χοιρινές μπριζόλες

 

60γρ χυμό κιτρόμηλο (ή μείγμα χυμού λεμόνι-πορτοκάλι)

 

3 σκελίδες σκόρδο

 

3 κουταλιές σούπας χαρουπόμελο

 

Αλάτι

 

 

Εκτέλεση

 

 

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε γυάλινη ή κεραμική λεκάνη και προσθέτουμε τον χυμό από κιτρόμηλο και το σκόρδο, ψιλοκομμένο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

 

 

Αλατίζουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, σε σχάρα ή σε γκριλ. Αλείβουμε με χαρουπόμελο και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με κραμπί κομμένο σε οριζόντιες χοντρές φέτες, κρεμμύδια και πιπεράκια, επίσης ψημένα όπως και οι μπριζόλες και αλειμμένα με χαρουπόμελο.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 20ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...