Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 6-8 άτομα)
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
1300 γρ. περίπου μηροί κοτόπουλου (με πέτσα και κόκαλο)
1 γεμάτο κουταλάκι ρίγανη τριμμένη στα δάχτυλα
2 κοφτές κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250- 350 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
3-4 κλωναράκια θυμάρι, ξεφυλλισμένα
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
1 κονσέρβα (400 γρ.) γάλα εβαπορέ (Light καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη μισή ρίγανη και το κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές, για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το βγάζετε και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί του φούρνου, που να το χωράει σε μια στρώση.
Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι και την υπόλοιπη ρίγανη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
Πασπαλίζετε το μίγμα με το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε σιγά -σιγά το κρασί ανακατεύοντας, δυναμώνετε τη φωτιά στο δυνατό και το αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το γάλα εβαπορέ, και το αφήνετε να κοχλάσει για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και περιχύνετε το κοτόπουλο στο ταψί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το κοτόπουλο για 35 περίπου λεπτά (ελέγχετε αν έχει ψηθεί κόβοντας λίγο ένα κομμάτι με μαχαιράκι). Το σερβίρετε, αν θέλετε, με ρύζι, ή πουρέ πατάτας.