Οφτό στην κατσαρόλα

Υλικά

 

 

1 1/2 κιλό αρνί σε κομμάτια

 

1 κιλό πατάτες

 

750 γρ. ντομάτες

 

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

χυμό από 1 λεμόνι

 

Αλάτι

 

Φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι

 

Φρέσκια ρίγανη

 

300 γρ. νερό

 

 

Εκτέλεση

 

 

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τις ντομάτες.

 

 

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, μετά τις πατάτες, στη συνέχεια το κρέας κι από πάνω τις ντομάτες. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 1/2 περίπου ώρες.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

«Ταξίδι των στίχων και των ήχων»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας σε συνεργασία με την κα Ευγενία Πετροπούλου, εκπ/κό θέλοντας να διαμορφώσει μια ευρύτερη κουλτούρα

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...