Υλικά
2 Χ 250 γρ. συσκευασία τορτελλίνι με χαμ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
60 γρ. μπέικον ή παντσέτα, σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένες
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη*
150 γρ. γλυκιά κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
80 ml λευκό κρασί
200 ml πασάτα
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρετε το μπέικον με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μπέικον να αρχίσει να βγάζει το λάδι του.
Προσθέτετε τα σκόρδα, την καυτερή και γλυκιά κόκκινη πιπεριά. Σοτάρετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η πιπεριά να είναι μαλακιά και καλά ψημένη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την πασάτα και μια κουταλιά μαϊντανό. Σιγοψήνετε μέχρι η σος να είναι λίγο πιο παχύρευστη.
Βράζετε τα τορτελλίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι και αναμειγνύετε με τη σος μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανέ.
*μπορείτε να αντικαταστήσετε την καυτερή πιπεριά με ¼ – ½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι.