Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο

Για μια μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι

 

 

 

Υλικά

 

2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο

1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα

1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο

1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες

1 κ. γλ. αλάτι

4 τορτίγιες καλαμποκιού

2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

 

 

Εκτέλεση

 

 

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη, το κύμινο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο και να ζεσταθεί το μείγμα.

 

 

Αδειάστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

 

 

Φρυγανίστε τις τορτίγιες στο τηγάνι, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

 

Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις τορτίγιες, προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και σερβίρετε.

 

 

newsbeast.gr

 

www.zarpanews.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με ομόφωνη απόφασή του, συμπαρίσταται στις δίκαιες κινητοποιήσεις των Αγροτών-Κτηνοτρόφων του Νομού μας και ολόκληρης

Δείτε το κανάλι μας...