Αυγά με πεπερόνι, καυτερή κέτσαπ και βασιλικό

Υλικά συνταγής

 

5 αυγά

10 φέτες λουκάνικο πεπερόνι

2 λουκάνικα Φρανκφούρτης

1 πατάτα κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

60γρ. τυρί φέτα

4-5 κ.σ. σπιτική κέτσαπ καυτερή

2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα

1 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

Διαδικασία συνταγής

 

Τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα κρατάμε τόσο λάδι όσο ίσα ίσα να γυαλίζει ο πάτος του τηγανιού. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

 

Χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι τα πρώτα 30”. έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και τη φέτα τριμμένη. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά.

 

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε απο πάνω την κέτσαπ και τον βασιλικό.

 

Αυτό το ήξερες;

 

* Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό έχει μόνο 70-80 kcal.

 

 

* Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 

 

* Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού το πάρετε στα χέρια σας, φυλάξτε το μακριά από τα λαχανικά και φρούτα σας.

 

 

* Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται κυρίως ο πλατύφυλλος βασιλικός, του οποίου το άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου και αρωματίζει ιδανικά σαλάτες, κρέας, σάλτσες που έχουν σαν βάση την φρέσκια ντομάτα.

 

 

www.cooklos.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...