Φριτάτα με σπαράγγια, τυρί ρικότα και γραβιέρα

Υλικά

 

2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες

450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια

6 μεγάλα αυγά

3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα

1/2 κ. γλ. αλάτι

1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν

1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1

Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

 

Βήμα 2

Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

 

Βήμα 3

Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.

 

Βήμα 4

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.

 

Βήμα 5

Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.

 

Βήμα 6

Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...