Πώς είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος Ηρακλής Πουαρό; [φωτογραφίες-video]

Ο David Suchet χωρίς μουστάκι στα 76 & γοητευτικός στα 36

 

 

Ενσάρκωσε τον θρυλικό ήρωα της Αγκάθα Κρίστι από το 1989 έως και το 2013

 

 

Οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του David Suchet (Ντέιβιντ Σουσέι) τον Ηρακλή Πουαρό, τον οποίο και υποδύθηκε ο ηθοποιός στην σειρά του ITV «Agatha Christie’s Poirot».

 

 

Ο Suchet ενσάρκωσε τον θρυλικό ήρωα της Αγκάθα Κρίστι από το 1989 έως και το 2013 (για 13 σεζόν). Φυσικά δεν είναι ο μόνος που έχει παίξει τον δαιμόνιο Βέλγο ντέτεκτιβ, με το περίφημο μουστάκι, είναι όμως ο πιο γνωστός.

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hatao Maekawa (@hataomaekawa)

 

 

Στο Eirinika ψάξαμε λοιπόν φωτογραφίες και βίντεο τόσο από το παρελθόν, όσο και από το σήμερα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς ήταν και πώς είναι ο 76χρονος Suchet, ο οποίος γεννήθηκε το 1946 στην περιοχή του Πάντινγκτον του Λονδίνου.

 

 

Ο ηθοποιός έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ενώ είναι παντρεμένος με την Sheila Ferris, με την οποία έχουν δύο παιδιά.

 

 

 

 

Εκείνος και τα αδέρφια του πήγαν στο οικοτροφείο Grenham House στο Birchington-on-Sea, στο Κεντ, ενώ στη συνέχεια ο Suchet – αφού φοίτησε σε ένα άλλο ανεξάρτητο σχολείο (το Wellington School στο Somerset) – ενδιαφέρθηκε για την υποκριτική και εντάχθηκε στο Εθνικό Θέατρο Νέων σε ηλικία 16 ετών.

 

 

Εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, όπου τώρα υπηρετεί ως μέλος τοου συμβουλίου. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, John, είναι Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του ITN. Ο ανιψιός τουείναι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του RT Rory Suchet.

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily (@timelady12345678)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SpyHards Podcast (@spyhards)

 

 

Όπως θα δείτε και στις εικόνες στα νιάτα του ήταν ένας γοητευτικός άντρας, ενώ πλέον είναι ένας ώριμος κύριος. Φυσικά στην ζωή του δεν διατηρεί το διάσημο μουστάκι, είχε ωστόσο αφήσει μούσι πριν λίγα χρόνια.

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Day (@jamesdayphoto)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeremy Brett (@jeremy_brett_)

 

 

Λίγα λόγια για τον Ηρακλή Πουαρό

 

 

Ο Ηρακλής Πουαρό (γαλλικά: Hercule Poirot) είναι λογοτεχνικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από την Άγκαθα Κρίστι και έχει το ρόλο του ντετέκτιβ σε 33 μυθιστορήματα και σε περισσότερα από 50 διηγήματα που δημοσιεύτηκαν στο χρονικό διάστημα 1920-1975.

 

 

Το όνομα Ηρακλής Πουαρό (Hercule Poirot) προέρχεται από δύο άλλους πλασματικούς ντετέκτιβ, τον Hercule Popeau της Μαρί Μπέλοκ Λάουντες και τον Monsieur Poire του Φρανκ Χάουελ Έβανς. Προφανής επιρροή στις ιστορίες του Πουαρό έχει ασκηθεί και από τον φανταστικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και από τον επιθεωρητή Ανό, του συγγραφέα A. E. W. Mason.

 

 

 

Η Άγκαθα Κρίστι ζούσε στη νοτιοδυτική Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Ντέβον και εμπνεύστηκε τον ήρωά της από τους Βέλγους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο Πουαρό είναι Βέλγος ντετέκτιβ, εγκατεστημένος στο Λονδίνο έπειτα από τη γερμανική εισβολή στο Βέλγιο.

 

 

Η πρώτη εμφάνιση του Πουαρό ήταν στο αστυνομικό μυθιστόρημα Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1920, ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί από το 1916. Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Χρήστο Καψάλη και κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

 

 

Μέσα στην πρώτη δεκαετία των ιστοριών του Πουαρό, η Άγκαθα Κρίστι άρχισε να αντιπαθεί τον ήρωα της και για πολλά έτη στην πορεία, τον θεωρούσε αφόρητο, εγωκεντρικό και ενοχλητικό. Ωστόσο, λόγω της αγάπης που είχε το κοινό στο πρόσωπο του Πουαρό, αποφάσισε να μην τον σκοτώσει τόσο σύντομα όσο η ίδια επιθυμούσε και έτσι ο Πουαρό έκανε την τελευταία του εμφάνιση το 1975 στο μυθιστόρημα Αυλαία, το οποίο είχε ήδη γραφτεί μέσα στη δεκαετία του 1940. Μάλιστα, η εφημερίδα The New York Times έκρινε ιδιαίτερα σημαντικό το τέλος του Πουαρό, γράφοντας νεκρολογία στην πρώτη σελίδα της.

 

 

Ο Πουαρό σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει σε ένα από τα βιβλία ο συνέταιρός του, ο λογαγός Άρθουρ Χέιστινγκς:

 

 

«Ήταν ελάχιστα ψηλότερος από 1,62 αλλά στεκόταν με μεγάλη αξιοπρέπεια. Το κεφάλι του είχε ακριβώς το σχήμα ενός αυγού και ήταν πάντα λίγο γυρτό προς το πλάι. Το μουστάκι του ήταν πολύ δύσκαμπτο και στρατιωτικό. Ακόμα και όλα στο πρόσωπο του ήταν καλυμμένα, οι άκρες από το μουστάκι του και η ροζ του μύτη θα ήταν ορατές. Η καθαριότητα των ρούχων του ήταν σχεδόν απίστευτη. Πιστεύω ότι ένας κόκκος σκόνης θα του είχε προκαλέσει περισσότερο πόνο από ένα τραύμα από σφαίρα».

 

 

Ο Πουαρό κατά την εξιχνίαση εγκλημάτων απαξιώνει μεθόδους όπως αυτή της χρήσης μεγεθυντικού φακού ή της συλλογής αποτυπωμάτων ή στάχτης ενός τσιγάρου και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα “μικρά φαιά κύτταρα” του εγκεφάλου.

 

 

Θεωρεί πως κάθε έγκλημα μπορεί να λυθεί, αρκεί να καθίσεις σε μια πολυθρόνα και να προσπαθήσεις να μπεις στο μυαλό του δολοφόνου, αφού κατά την κρίση του «συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν συγκεκριμένα εγκλήματα».

 

 

Δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και δρα μεθοδικά, χωρίς να προβαίνει σε βιαστικά συμπεράσματα. Συχνά παρέχει ψευδείς πληροφορίες για το άτομο του, με σκοπό ο ένοχος να τον θεωρήσει υπεράνω πάσης υποψίας και να του αποκαλύψει χρήσιμα για την υπόθεση στοιχεία.

 

 

www.eirinika.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...