Χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 6 άτομα):
8 μεγάλα αβγά
½ φλ. ελαφριά κρέμα γάλακτος (Light), ή γάλα εβαπορέ (Light)
1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ, ή γκούντα
1 φλ. ( 130 γρ. περίπου) ψιλοκομμένο ζαμπόν (ή λούντζα, ή γαλοπούλα)
½ ψιλοκομμένη πράσινη (ή άλλου χρώματος) πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κρατάτε τα τρυφερά πράσινα φυλλαράκια για γαρνίρισμα)
αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί (οβάλ ή ορθογώνιο).
Βάζετε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, ή το γάλα εβαπορέ σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να σμίξουν. Ανακατεύετε μέσα το τυρί, το ζαμπόν, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε το μίγμα (προσοχή στο αλάτι, γιατί το τυρί και το ζαμπόν είναι αλμυρά). Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε την ομελέτα φούρνου για 20 λεπτά, χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-12 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα και να πήξει το κέντρο της.
Γαρνίρετε την ομελέτα, αν θέλετε με τρυφερά πράσινα φυλλαράκια από τα κρεμμυδάκια και την σερβίρετε ζεστή.
Σημείωση: Τέλεια για κυριακάτικο πρόγευμα ή Brunch, η ομελέτα φούρνου σας γλυτώνει από το να φτιάχνετε για ώρα ατομικές ομελέτες. Με μια σαλάτα, γίνεται εύκολο ελαφρύ γεύμα.