Σπανακοπιτάκια με τραχανά

Υλικά

 

 

200γρ πλυμένο σπανάκι

 

150γρ φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα

 

Λίγο αλάτι

 

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

120γρ τραχανά

 

180γρ νερό καυτό

 

500γρ φύλλο μπακλαβά

 

120γρ ελαιόλαδο

 

Λίγο μαυρόκοκκο

 

 

Εκτέλεση

 

 

Ετοιμάζουμε πρώτα τον τραχανά: τον βάζουμε σε ένα μεγάλο φλυτζάνι, προσθέτουμε το καυτό νερό, καλύπτουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει.

 

Κόβουμε στη συνέχεια το σπανάκι σε κομμάτια 2εκ περίπου και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κρεμμυδάκι και ψήνουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τότε τον τραχανά και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

 

Παίρνουμε ένα φύλλο μπακλαβά, αλείβουμε το μισό καθέτως με ελαιόλαδο, διπλώνουμε και αλείβουμε πάλι. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στη μια άκρη και διπλώνουμε «τριγωνικά», καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μικρότερα σπανακοπιτάκια, μοιράζοντας αρχικά το φύλλο στα δύο.

 

Τοποθετούμε τις σπανακόπιτες σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείβουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαυρόκοκκο.

 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35’ περίπου.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες από 60 γυναίκες Ρομά προχώρησαν σε γυναικολογικές εξετάσεις μέσω οργανωμένης δράσης των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Ήλιδας

Σε γυναικολογικές εξετάσεις -τεστ ΠΑΠ και προληπτικό έλεγχο- σε γυναίκες Ρομά που διαβιούν στις συνοικίες Παπακαυκά και Τσιχλεΐκων Αμαλιάδας,

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...