Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη πιπεριά

ΥΛΙΚΑ

 

 

200γρ κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

 

Φρέσκια ρίγανη

 

 

Για τη μους αναρής:

 

 

150γρ αναρή ανάλατη

 

1500γρ στραγγιστό γιαούρτι

 

200γρ αγγουράκια ξιδάτα ψιλοκομμένα

 

Αλάτι

 

 

Για τη βάση:

 

 

50γρ καρύδια

 

150γρ παξιμάδια κριθαρένια ή ολικής άλεσης

 

30γρ ελαιόλαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Ετοιμάζουμε πρώτα τις πιπεριές: ψήνουμε σε thermogrill για 30’ σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, ζεστές όπως είναι, τις βάζουμε σε πιάτο και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

 

Για τη μους, λιώνουμε την αναρή με πιρούνι και ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα ξιδάτα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

 

Χοντροκοπανίζουμε τα καρύδια και τα παξιμάδια και τα βάζουμε στη βάση ατομικών μπωλ ή μεγάλης πιατέλας. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω τη μους αναρής και γαρνίρουμε με την κόκκινη πιπεριά και κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

«Ταξίδι των στίχων και των ήχων»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας σε συνεργασία με την κα Ευγενία Πετροπούλου, εκπ/κό θέλοντας να διαμορφώσει μια ευρύτερη κουλτούρα

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...