Παν. Αντωνακόπουλος: «Η υιοθέτηση και εξάπλωση των ψηφιακών εφαρμογών είναι απαραίτητη για την ευρύτερη λειτουργία της Δημόσιας διοίκησης»
Για τις δράσεις Επιμόρφωσης και Δια βίου μάθησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου Πύργου, κι ειδικότερα για την Επιμόρφωση
στελεχών του Δήμου, αντικειμένου «Αρμοδιότητες και Λειτουργία Νέας Οικονομικής Επιτροπής κι Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», βραβεύτηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Επιστημονικό Συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Επενδυτικός-Αναπτυξιακός
Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διεξήχθη στην Ξάνθη το τριήμερο 12-15 Μαΐου.
Με καθολική συμμετοχή, μεγάλη επιτυχία και εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν αιρετούς,
τεχνοκράτες και στελέχη των ΟΤΑ, σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για μια πιο ποιοτική και αποτελεσματική διοίκηση, για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την ευημερία των πολιτών τους.
Ο Δήμος Πύργου εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Βαρελά.
– Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο κ. Αντωνακόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή που η συνολική σημασία των πληροφοριακών συστημάτων και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας αποτελεί βασικό πυλώνα ενίσχυσης της καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο. Η υιοθέτηση και εξάπλωση των ψηφιακών εφαρμογών είναι απαραίτητη για την ευρύτερη λειτουργία της Δημόσιας διοίκησης μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις.
Παράλληλα, είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, μέσω της αξιοποίησης των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων, με την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων Ψηφιακών Λειτουργιών και Βέλτιστων Πρακτικών Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών. Με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχονται σχετικά.
Με τον Ψηφιακό Δήμο η Τοπική Αυτοδιοίκηση εντάσσει τις νέες τεχνολογίες στις πολιτικές της επιλογές, ελαχιστοποιεί το χάσμα
κέντρου-περιφέρειας, αναπτύσσει νέες ευκαιρίες επικοινωνίας με την κοινωνία των πολιτών».
– Για τέσσερις ημέρες συνολικά, αφού προηγήθηκαν και προσυνεδριακές εκδηλώσεις για τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των στελεχών της Τ.Α. και τις Προσομοιώσεις οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, παρακολούθησαν ένα πυκνό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που «ακουμπούσε» σε όλα τα πεδία ευθύνης των ΟΤΑ.
Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» ήταν ο διοργανωτής, με την καθοριστική σχετική
συνεισφορά του Δήμου Ξάνθης και του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting.
Τόσο ο δήμαρχος όσο κι ο γεν. γραμματέας τέλεσαν χρέη συντονιστή σε σημαντικά Θεματικά Εργαστήρια κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.