Υλικά
60γρ φουντούκια
100γρ chutney μήλου
100γρ στραγγιστό γιαούρτι
100γρ λούντζα, σε λεπτές φέτες
Μαρούλι και ρόκκα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Θαλασσινό αλάτι
Για το chutney μήλου
300γρ μήλα, καθαρισμένα
40γρ κρεμμύδι, καθαρισμένο
10γρ ελαιόλαδο
60γρ ξανθή ζάχαρη
80γρ ξύδι
1 κουταλάκι τσαγιού σπόρους μουστάρδας (σινάπι)
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το chutney μήλου: ψιλοκόβουμε τα μήλα και τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (τα μπαχαρικά χοντροκοπανισμένα). Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10’, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για άλλα 10’ και τελειώνουμε με μέτρια φωτιά για 3’ ακόμα, ανακατεύοντας συχνά αλλά όχι συνεχώς.
Καβουρδίζουμε στη συνέχεια τα φουντούκια, ψήνοντας τα σε μέτριο φούρνο για 10’ περίπου. Όταν κρυώσουν, τα χοντροκοπανίζουμε.
Για να φτιάξουμε τα ρολά λούντζας, ανακατεύουμε μαζί τα φουντούκια, το γιαούρτι και 100γρ από το chutney (το υπόλοιπο το κρατάμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο). Βάζουμε 1 κουταλάκι από το μείγμα στην άκρη μιας φέτας λούντζα και τυλίγουμε.
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι κι αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε σαλατιέρα, τοποθετούμε τα ρολά πάνω από τα χόρτα και σερβίρουμε αμέσως.