Ντιπ με μανιτάρια και τραγανές πίτες

Υλικά

 

 

250γρ μανιτάρια

 

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

125γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 

300γρ λευκό κρασί

 

Αλάτι και πιπέρι

 

Αραβικές πίτες

 

Ελαιόλαδο

 

Αλάτι

 

Ρίγανη

 

 

Εκτέλεση

 

 

Μαραίνουμε πρώτα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Όταν μαραθούν και αυτά, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10’. Αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε σε μπλέντερ.

 

Χωρίζουμε τις πίτες στα δύο και τις αλείβουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή τριμμένη και λίγο αλάτι και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε με το ντιπ.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Η Αμαλιάδα του… Πολιτισμού

Η Αμαλιάδα, λέει, του πολιτισμού. Του Χριστοδουλόπουλου και των παρατρεχάμενων, των χορηγών της ασημαντότητας και των αυτοφωτογραφιζόμενων της αυταπάτης.

Τι είναι Δυτική Ελλάδα;

Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός όρος. Είναι ένας τόπος με σώμα και ψυχή, με ρίζες βαθιές

Δείτε το κανάλι μας...