Τριγωνάκια με μαρμελάδα σύκο και χαλλούμι

ΥΛΙΚΑ

 

8 φύλλα κρούστας

1 χαλλούμι, 250γρ. τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 βαζάκι (250γρ.) βιολογική μαρμελάδα σύκο με 100% από φρούτα, Rigoni di Asiago

1 κουταλιά σουσάμι

1 κουταλιά μαυρόκοκκο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 10-12 εκ, ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου. Παίρνουμε μια λωρίδα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω ακόμα μια λωρίδα από το φύλλο κρούστας και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

 

Βάζουμε στην άκρη 1 κουταλιά μαρμελάδα σύκο και 1 κουταλιά τριμμένο χαλλούμι. Κλείνουμε το φύλλο, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

 

Το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα.

 

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυρόκοκκο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Η Αμαλιάδα του… Πολιτισμού

Η Αμαλιάδα, λέει, του πολιτισμού. Του Χριστοδουλόπουλου και των παρατρεχάμενων, των χορηγών της ασημαντότητας και των αυτοφωτογραφιζόμενων της αυταπάτης.

Τι είναι Δυτική Ελλάδα;

Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός όρος. Είναι ένας τόπος με σώμα και ψυχή, με ρίζες βαθιές

Δείτε το κανάλι μας...