Γύρος με μανιτάρια πλευρώτους

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους (Oyster)

½ φλ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. βαλσαμικό ξύδι

2 κουταλιές χαρουπόμελο

1 κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο)

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι κάρι

2 κουταλάκια θυμάρι

1 κουταλιά ρίγανη

2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα Herbamare Original

 

Για το σερβίρισμα

 

8 μικρές πίτες για σουβλάκια

αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες

ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

κόκκινο κραμπί (λάχανο) ψιλοκομμένο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε με τα χέρια τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι, το χαρουπόμελο, την αρτυσιά, την πάπρικα, το κάρι, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 25 λεπτά.

 

Ψήνουμε στην τοστιέρα τις πίτες για σουβλάκια. Τις ανοίγουμε και βάζουμε μέσα κόκκινο λάχανο, γύρο από τα μανιτάρια, αγγούρι, ντομάτα και σερβίρουμε.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Η Αμαλιάδα του… Πολιτισμού

Η Αμαλιάδα, λέει, του πολιτισμού. Του Χριστοδουλόπουλου και των παρατρεχάμενων, των χορηγών της ασημαντότητας και των αυτοφωτογραφιζόμενων της αυταπάτης.

Τι είναι Δυτική Ελλάδα;

Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός όρος. Είναι ένας τόπος με σώμα και ψυχή, με ρίζες βαθιές

Δείτε το κανάλι μας...