Μερίδες 6
Μια συνταγή που υπόσχεται γεύση και αρώματα. Νόστιμα φιλέτα κοτόπουλου με προσούτο. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ένα πιο επίσημο γεύμα. Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
12 φέτες προσούτο
300 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
70 γρ. κορν φλέικς, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
1 αυγό, χτυπημένο
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
Καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χτυπάμε με σφυράκι τα φιλέτα κοτόπουλου για να πλατύνουν.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε πάνω στο κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο και ένα μπαστουνάκι τυριού.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε τα φιλέτα με σπάγκο ή τα συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες.
Κατόπιν πανάρουμε τα γεμιστά φιλέτα περνώντας τα πρώτα από το αυγό και έπειτα από τα κόρν φλέικς, τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τέλος, στραγγίζουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
Συνοδεύουμε τα φιλέτα μας με πράσινη σαλάτα.