Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

 

Υλικά

 

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (ή μπούτια)

1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού, συν 1/4 φλ. τσαγιού επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά ως πρόταση σερβιρίσματος)

 

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

 

Βήμα 2

 

Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το πέστο από όλες τις πλευρές (περίπου 2 κουταλιές της σούπας πέστο για κάθε στήθος κοτόπουλου) και αλατοπιπερώστε.

 

Βήμα 3

 

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

 

Βήμα 4

 

Στα 30 λεπτά βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο και απλώστε τα ντοματίνια γύρω από κάθε φιλέτο.

 

Βήμα 5

 

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ξανά στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ.

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...