Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

 

Υλικά

 

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (ή μπούτια)

1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού, συν 1/4 φλ. τσαγιού επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά ως πρόταση σερβιρίσματος)

 

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

 

Βήμα 2

 

Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το πέστο από όλες τις πλευρές (περίπου 2 κουταλιές της σούπας πέστο για κάθε στήθος κοτόπουλου) και αλατοπιπερώστε.

 

Βήμα 3

 

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

 

Βήμα 4

 

Στα 30 λεπτά βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο και απλώστε τα ντοματίνια γύρω από κάθε φιλέτο.

 

Βήμα 5

 

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ξανά στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ.

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

2 στα 2 η ΓΕΠ ΠΥΡΓΟΥ

Εύκολα επικράτησε η ομάδα του Πύργου ΓΕΠ έναντι των ΓΣ Γαργαλιάνων στο εκτός έδρας παιχνίδι την Κυριακή 10/11/24 για

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και οι δράσεις των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Prolepsis», στους συνοικισμούς Ρομά

Συνεχίζονται οι δράσεις προαγωγής από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και κυρίως στις περιοχές

Επαφές με επιχειρηματίες της Ηλειακής πρωτεύουσας είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» και υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Σε επιχειρήσεις και καταστήματα στον Πύργο περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Οι επιχειρήσεις μπροστά»

πατήστε & διαβάστε το 18ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...