«Σούβλα» στο φούρνο

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 κιλά χοιρινό για σούβλα (π.χ. μπριζόλες από λαιμό ή μπέικον)

1 ½ κιλό πατάτες

4 μεγάλα κρεμμύδια

2 μεγάλες ντομάτες

1 ζωμό λαχανικών

2 κουταλάκια αλάτι

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια ρίγανη

1 φλ. λάδι (αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο)

2 φλ. νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζετε σε ένα μπολ, το κρέας και ρίχνετε το μισό φλιτζάνι λάδι. Προσθέστε το 1 κουταλάκι αλάτι, τη μισή ποσότητα από το πιπέρι και το 1 κουταλάκι ρίγανη. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Τοποθετείτε το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί.

 

Καθαρίζετε, πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση και ακολούθως σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε στο μπολ όπου είχατε το κρέας. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το 1 κουταλάκι αλάτι, το υπόλοιπο πιπέρι και το 1 κουταλάκι ρίγανη. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε και τις πατάτες στο ταψί, αφήνοντας το λάδι τους στο μπολ.

 

Ακολούθως, καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζετε στο μπολ με το λάδι. Το ίδιο κάνετε και με τις ντομάτες. Τις κόβετε σε τέσσερα κομμάτια και τις βάζετε και αυτές στο μπολ. Ανακατεύετε και τα βάζετε μαζί με το λάδι στο ταψί. Ρίχνετε προσεκτικά το νερό στο ταψί. Τα υγρά θα πρέπει να σκεπάζουν το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμη λίγο νερό.

 

Το ταψί το αφήνετε ανοικτό. Δεν χρειάζεται να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες. Στα μισά του ψησίματος γυρίζετε το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 20ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...