Μια εξαιρετική πίτα θα σερβίρουμε για πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια τραγανή πίτα με φύλλα σφολιάτας, με γέμιση από φιλέτο γαλοπούλας, δύο τυριά, παρμεζάνα – γραβιέρα, κόκκινη πιπεριά. Θα προσθέσουμε κρεμμυδάκι – σκόρδο και θα απολαύσουμε μια τέλεια συνταγή.
Εύκολα και γρήγορα, σε μία μόλις ώρα.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 35 λεπτά
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1/2 κιλό φιλέτο γαλοπούλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε. Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε σε ένα ταψί Νο 26 με λίγο βούτυρο και στρώνουμε το ένα φύλλο, κακλύπτοντας τα πλαϊνά. Στρώνουμε την γέμιση, την σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ενώνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα.
Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλέιφουμε την πίτα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Tip
Όταν χρησιμοποιούμε σε μια πίτα φύλλο σφολιάτας, καλό είναι να την σερβίρουμε ζεστή, γιατί όταν το φύλλο κρυώσει, δεν είναι τραγανό.
Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…πίτες και τάρτες», εκδόσεις Φυτράκη σε επειμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.