Να γιατί το τρέξιμο στο διάδρομο σου φαίνεται βαρετό! (δες τα λάθη που κάνεις!)

 

Το τρέξιμο στο διάδρομο έχει κακή φήμη (είναι βαρετό, δεν φτάνεις πουθενά, όχι αρκετά αποτελεσματικό). Όμως ο David Siik εδώ και λίγο καιρό έχει αλλάξει τη φήμη της προπόνησης – τόσο σε θέμα τεχνικής όσο και αναφορικά με το μηχάνημα.

 

 

 

Ο celebrity trainer είναι ο δημιουργός του Precision Running στο Equinox, ενός προγράμματος για τρέξιμο σε εσωτερικό χώρο που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της διαλειμματικής προπόνησης και το κίνητρο ενός ομαδικού μαθήματος.

 

Και στο καινούργιο του βιβλίο, The Ultimate Treadmill Workout, ο Siik εξηγεί λεπτομερώς τις αρχές που χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το πρόγραμμα – τη μέθοδο Balanced Interval Training Experience (or BITE) – που έχει στόχο να αποσαφηνίσει πλήρως το πόσο γρήγορα πηγαίνεις, με ποια κλίση και για πόση ώρα, αντί απλά να ανεβαίνεις στο διάδρομο και να τρέχεις (βαρετά) για μισή ώρα.

 

 

5 συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν τρέχεις στο διάδρομο:

 

Όπως καταλαβαίνουμε, είναι η λάθος χρήση που δημιουργεί την ανία. Ο Siik όμως επισημαίνει και κάποια άλλα λάθη που ήδη κάνεις και εμποδίζουν το πρόγραμμά σου να είναι αποτελεσματικό και ευχάριστο. Αν τα διορθώσεις, θα βρεις τον τρόπο να γίνει το τρέξιμο στο διάδρομο πολύ πιο αποτελεσματικό.

 

 

1.Τρέχεις πολύ κοντά στο μπροστινό μέρος. Το καταλαβαίνουμε, μπορεί το τρέξιμο προς το τέλος του διαδρόμου να γίνει πολύ τρομαχτικό, αφού φοβάσαι μήπως πέσεις κάτω. Όταν όμως μένεις κοντά στις λαβές δεν κάνεις τη σωστή δρασκελιά.

 

 

2.Δεν βρίσκεις τη δρασκελιά σου. Η κάθε δρασκελιά σου θα πρέπει να διαφέρει ανάλογα με την κλίση και την ταχύτητα ώστε έχεις τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Πρόσεχε να μην κάνεις πολύ μεγάλες δρασκελιές στα sprints λέει ο Siik και θυμήσου να τις μικραίνεις όταν έχεις μεγάλη κλίση.

 

 

3.Κουνάς τα χέρια σου μπροστά σου. Απόφυγε να κινείς τα χέρια σου από πλάι προς πλάι κατά πλάτος του κορμού σου λέει. Όταν τα χέρια σου κινούνται παράλληλα με τα πόδια τότε τρέχεις σωστά και έχεις καλύτερη στάση σώματος.

 

 

4.Δεν έχεις καλή στάση. Όταν τρέχεις σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό για πολλή ώρα, μπορεί να ξεχάσεις να προσέχεις τη στάση σου. Διατήρησε το στήσιμο στο σώμα και απόφυγε να ρίξεις το βάρος στα ισχία όταν αρχίσεις να κουράζεσαι.

 

 

5.Προσγειώνεσαι στις φτέρνες σου. Το να πατάς πρώτα τη φτέρνα είναι ΟΚ για χαμηλές ταχύτητες όπως όταν περπατάς ή τρέχεις χαλαρά, όταν όμως τρέχεις γρήγορα πρέπει να προσγειώνεσαι στα δάχτυλά σου για να ελαχιστοποιηθεί η κρούση εξηγεί ο Siik. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση για να μάθει το σώμα σου να προσγειώνεται έτσι, είναι όμως μια πολύ σωστή και αποτελεσματική τεχνική.

 

 

www.shape.gr

Διαβάστε Επίσης

«Τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωσταντίνο Λεβέντη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος»

Τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας και επικεφαλής της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη υποδέχτηκε στο γραφείο

πατήστε & διαβάστε το 18ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...