Ομελέτα με βουβαλίσιο σαλάμι

 

Υλικά συνταγής

 

3 αυγά

5-6 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο

2 κ.σ. τριμμένη φέτα ή ανθότυρο

1 μανιτάρι λευκό σε λεπτές φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

 

Διαδικασία συνταγής

 

Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σαλάμι.
Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30″. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα. Προσθέτουμε τη φέτα.

Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω, τη γυρνάμε και αφήνουμε 1 λεπτό να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα.

 

Αυτό το ήξερες

 

 

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό έχει μόνο 70-80 kcal.

 

 

Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και χοληστερόλη είναι πολύ μικρότερη από το κρέας στρουθοκαμήλου και από το κρέας του κοτόπουλου.

Και για όσους μετράνε τις θερμίδες στις μερίδες τους, 100γρ. βουβαλίσιου κρέατος δίνουν στον οργανισμό 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλου 140-165 θερμίδες και βοδινού 260-300 θερμίδες.

Στην Ελλάδα, οι βούβαλοι εκτρέφονται κυρίως στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, στο νομό Σερρών και ξεπερνούν σε αριθμό τους 2500. Κρέας και αλλαντικά βούβαλου μπορείτε να βρείτε κυρίως σε καταστήματα delicatessen.

 

www.cooklos.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...