Κρέμα σοκολάτας με κόκκινα φρούτα

Χρόνος: 20 λεπτά + 4 ώρες αναμονή

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

 

Υλικά (για 6 άτομα):

 

 

4 κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

 

2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη,

 

1 φακελάκι βανίλια

 

1 γεμάτη κουταλιά κακάο

 

3 φλ. γάλα (μπορεί να είναι και μειωμένων λιπαρών, όχι όμως 0% λιπαρά

 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Φραμπουάζ ή μικρές φράουλες, ή τεμαχισμένες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση:

 

 

Βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κρατάτε στην άκρη. Ανακατεύετε καλά σε ένα κατσαρολάκι το κορν φλάουερ με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα (για να διαλυθεί το κορν φλάουερ και το κακάο). Βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα μέχρι μόλις να κοχλάσει και να δέσει ελαφρά.

 

Αδειάζετε αμέσως το μίγμα στο μπολ με τη σοκολάτα και το αφήνετε για ελάχιστα λεπτά για να μαλακώσει η σοκολάτα. Ύστερα, χτυπάτε το μίγμα με μίξερ χειρός ή με μπλεντεράκι (ράβδο) για να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να αφρατέψει.

 

Μοιράζετε το μίγμα σε 6 μπολάκια, ή μικρά ποτήρια ή κρασοπότηρα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη (απευθείας πάνω στην επιφάνειά της, για να μην κάνει τσίπα). Την κρατάτε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες.

 

Λίγο πριν σερβίρετε, γαρνίρετε την κρέμα με φραμπουάζ, ή μικρές φράουλες, ή τεμαχισμένες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου.

 

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα φραμπουάζ.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 20ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...