Μάφιν με καρότο, τυρί και ζαμπόν

Χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

 

Υλικά (για 12 κομμάτια):

 

1 αβγό

1 φλ. γάλα

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

1 φλ. τριμμένο καρότο

50 γρ. ροζ ζαμπόν σε φέτες (ελέγχετε από το βάρος του πακέτου), κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια

3/4 φλ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή ένταμ ή τσένταρ)

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή απλό αλεύρι κοσκινισμένο με 1 καλά γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ)

αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα βαθουλώματα μιας φόρμας για μικρά κέικ, ή βάζετε 12 χάρτινα φορμάκια στα 12 βαθουλώματα της φόρμας (ή σε 2 φόρμες με 6 βαθουλώματα).

 

Χτυπάτε με το σύρμα το αβγό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ανοίξει και χτυπάτε μέσα το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να σμίξουν. Ανακατεύετε μέσα το ζαμπόν, το τριμμένο τυρί και το αλεύρι, μέχρι μόλις να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αλατοπιπερώνετε (με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι). Μοιράζετε το μίγμα στα 12 φορμάκια.

 

Ψήνετε τα μάφιν στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα μπήγοντας ένα σουβλάκι στο κέντρο τους. Πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνό. Βγάζετε τη φόρμα με τα βαθουλώματα από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Επιμελητήριο Ηλείας: «Νέα αναπτυξιακή αφετηρία για την Ηλεία η ολοκλήρωση του Πάτρα–Πύργος – Στο επίκεντρο πλέον η επέκταση προς Τσακώνα και ο Σιδηρόδρομος»

Με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Πάτρα–Πύργος, μιας εξέλιξης που κλείνει οριστικά έναν μεγάλο κύκλο αναμονής

Δείτε το κανάλι μας...