Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι με καρύδια και αμύγδαλα

Υλικά

 

100 γρ. βούτυρο ανάλατο

 

160 γρ. μαύρη σοκολάτα

 

125 γρ. καρύδια «Λειβαδιώτη»

 

125 γρ. αμύγδαλα «Λειβαδιώτη»

 

¼ κουταλάκι αλάτι

 

6 μεγάλα αυγά

 

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

1 φακελάκι βανίλια

 

Φρέσκες φράουλες για σερβίρισμα

 

 

Για την επικάλυψη:

 

 

200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

 

1 κουταλιά κονιάκ (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

 

 

Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσουν λίγο

 

Χοντροκόβετε τα καρύδια και αλέθετε λεπτά τα αμύγδαλα. Ενώνετε τα δύο μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλάτι.

 

Κτυπήστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (τουλάχιστον 5 λεπτά). Ενώ κτυπάτε προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, με μια σπάτουλα, αναμειγνύετε τους ξηρούς καρπούς.

 

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνου 26 εκ., με αφαιρούμενα τοιχώματα του οποίου έχετε καλύψει τη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε το κέικ στους 160°C στον αέρα, για 40-45 λεπτά.

 

Για να φτιάξετε την επικάλυψη, βάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνετε στη σοκολάτα. Αφήστε να σταθεί λίγα λεπτά. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι η σοκολάτα να είναι λιωμένη. Προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει η γκανάς και να γίνει λίγο παχύρευστη.

 

Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, το βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με την γκανάς. Σερβίρετε με φρέσκες φράουλες και σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...