Υλικά
> 2 καρέ από αρνάκι γάλακτος (8 παϊδάκια έκαστο)
> 1 κ.σ. ελαιόλαδο
> 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
> 4 κ.γ. θυμάρι
> 1½ κ.γ. κόλιαντρο
> 1 κ.σ. καλό ξίδι
> 1/2-1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν (καυτερή)
> Ρίγανη
> Αλάτι χοντρό, πιπέρι
Εκτέλεση
> Ζητάμε από το χασάπη μας να κόψει αλά γαλλικά τα δύο καρέ, να ευθυγραμμίσει δηλαδή τα πλευρά, να αφαιρέσει το πλεονάζον λίπος και να κόψει με την κορδέλα ή το πριόνι το κόκαλο της σπονδυλικής, ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν τα παϊδάκια (να ενώνονται μόνο με το κρέας). Επίσης, του ζητάμε να αφαιρέσει 2-3 δάχτυλα κρέας από τα άκρα, ώστε να φανεί καθαρά το κόκαλο.
Σχηματίζουμε δύο ημικύκλια με τα καρέ και τα δένουμε μεταξύ τους με σπάγκο μαγειρικής. Δένουμε επίσης ολόκληρη την κορόνα στη βάση της.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με το σκόρδο και το αλατοπίπερο και κάνουμε καλό μασάζ στην επιφάνεια του κρέατος.
Βάζουμε (αν θέλουμε) πατάτες στο εσωτερικό της κορόνας. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε μια ανεξάρτητη γέμιση, την οποία όμως θα βάλουμε στην κορόνα μόλις το κρέας ψηθεί. Ή ένα πλιγούρι, με το οποίο θα γεμίσουμε την κορόνα προτού τη σερβίρουμε.
Τοποθετούμε σε ψηλό και όσο το δυνατόν μικρότερο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σκεπάζουμε την κορόνα με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε ένα ένα τα παϊδάκια και τα σερβίρουμε στους προσκεκλημένους μας. Σερβίρει 4-8 (ανάλογα με το τι άλλο έχουμε φτιάξει).