Χλωροκούκια με μάραθο και αλιάδα

Ένα απλό και νηστίσμο πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο…

 

 

Ευάγγελος Μπιλιμπάς, Αρθρογράφος
Executive Chef – Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας της World Chef’s. Ιδιοκτήτης του «Aphrodite Garden Restaurant» στη Σάμο.

 

 

Τα χλωροκούκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Άνοιξης και συνδυάζονται υπέροχα με πολλά αλλά λαχανικά της εποχής όπως αγκινάρες , κολοκυθάκια κτλ.

 

Ένα απλό και νηστίσμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο.

 

 

Η συνταγή βήμα βήμα:

 

Υλικά

 

 

600-700 γραμμάρια χλωροκούκια ( καθαρισμένα)

 

150ml ελαιόλαδο

 

1 μικρό ματσάκι μάραθο

 

5 χλωρά κρεμμυδάκια

 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

 

100 ml λευκό κρασί

 

Αλάτι

 

 

Καθαρίζουμε τα κουκιά όπως τα φρέσκα φασολάκια και τα πλένουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες και το πράσινο και το λευκό μέρος.

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια κι όταν αρχίσουν να μαρενονται βάζουμε τα κουκιά, λίγο αλάτι το κρασι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν . Τότε προσθέτουμε τον μαραθο το σκορδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε όποτε χρειαστεί λίγο νερό. Πρέπει να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

 

 

Για την Αλιάδα

 

 

4 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες

2-4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο δυνατή τη θέλετε

3-4 κουταλιές ξίδι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

100 μλ ζωμό λαχανικών

αλάτι πιπέρι

 

 

Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο, με λίγο αλάτι, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το ξίδι και το ελαιόλαδο, έως ότου γίνουν λεία. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον ζωμό του λαχανικων λίγο-λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει αλοιφή η αλιάδα.

 

www.huffingtonpost.gr

Διαβάστε Επίσης

Ηλεία: Αστυνομικές ειδήσεις

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι

Συνάντηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Παύλου Γερουλάνου, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηλείας

Στην έδρα του Επιμελητηρίου Ηλείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Βουλευτή Α’ Αθηνών – Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με το ΠΑΣΟΚ

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών παραγόντων του Δήμου μας στέρησε από την πόλη μας μια σημαντική ευκαιρία προβολής και οικονομικής ενίσχυσης

Παρά τη σημαντική τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε με τον κατάπλου μεγάλου αριθμού τουριστικών πλοίων στο λιμάνι του Κατάκολου, η

πατήστε & διαβάστε το 29ο τεύχος
πατήστε στην εικόνα & διαβάστε...
Δείτε το κανάλι μας...