Μερίδες
5
Το καλύτερο κυριακάτικο φαγητό. Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Κατσικάκι με πατάτες φούρνου, λουκούμι! Απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
1.5 κιλό κατσικάκι
10 πατάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, ζουμερά
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε κομμένες στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε στο ταψί.
Έπειτα, στρώνουμε από πάνω το κρέας και περιχύνουμε με τα υγρά από τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα έχοντας σκεπασμένο το κρέας και 1 ώρα έχοντας το ξεσκέπαστο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Πέρα από τις πατάτες, μπορούμε να συνδυάσουμε το κατσικάκι μας, με ρύζι και άφθονες πράσινες σαλάτες.