Υλικά
600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
200 γρ. κρεμμύδι
300 γρ. γλυκοπατάτες
30 γρ. μαϊντανό
45 γρ. corn flour
30 γρ. ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, πετάμε το νερό, τις λιώνουμε με πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το ψάρι με κοφτερά μαχαίρια ή χρησιμοποιώντας μπλέντερ και το βάζουμε σε λεκάνη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο ψάρι.
Προσθέτουμε επίσης τις κρύες και λιωμένες γλυκοπατάτες, τον μαϊντανό, αφού τον ψιλοκόψουμε, το corn flour, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα πικάντικο ταχίνι με ρόκα.
Ταχίνι με ρόκα
50 γρ. ταχίνι
50 γρ. χυμό λεμονιού
50ml νερό
50 γρ. ρόκα
αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.