ΥΛΙΚΑ
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πατάτες, 600γρ. περίπου
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 κουταλιά πάστα τομάτας (Tomato paste) Blossom
1 φλ. (250ml) χυμό τομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο Blossom
5 φλ. ζεστό νερό
1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Αφαιρούμε τις δυο άκριες και με ένα μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τις πλαϊνές ίνες. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε δυο ή τρία κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.
Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες, σε 4 ή 8 κομμάτια.
Ακολούθως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές, περίπου 15 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα φασολάκια.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές το φαγητό και βάζουμε την πάστα τομάτας. Την ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να βγουν τα αρώματά της. Βάζουμε το χυμό τομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό και όταν κοχλάσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 50 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το φαγητό