Πισίες

 

ΥΛΙΚΑ

 

3 φλ. αλεύρι Χωριάτικο

 

1 πρέζα αλάτι

 

1/3 φλ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

 

3/4 φλ. νερό χλιαρό

 

1 βαζάκι (280γρ.) βιολογικό μέλι Blossom

 

½ φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

 

Κανέλα φρεσκοαλεσμένη (προαιρετικά)

 

ΕKTEΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τον γάντζο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί».

 

Ανοίγουμε στρογγυλές πίτες 18-20 εκ. περίπου και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τις γυρίζουμε να τηγανιστούν ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές. Για να μην μας φουσκώσουν τις τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα ξύλινο σουβλάκι.

 

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το επιπλέον λάδι. Τις σερβίρουμε περιχύνοντας με μπόλικο βιολογικό μέλι και πασπαλίζοντας με χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και αν θέλουμε φρεσκοαλεσμένη κανέλα.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Θεοδώρα Τζάκρη με βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν ως Αναφορά το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Ηλείας που ζητά παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτημάτων τελικής πληρωμής για τις επενδύσεις των Σχεδίων Βελτίωσης»

Οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας κκ Θεοδώρα Τζάκρη, Κυριακή Μάλαμα, Γιώτα Πούλου, Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκης και Ραλλία Χρηστίδου, κατέθεσαν

Δείτε το κανάλι μας...