Κουνέλι γεμιστό στη γάστρα, η πιο νόστιμη συνταγή από τη Δράμα

 

Μια μοναδική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Κουνέλι γεμιστό στη γάστρα, η πιο νόστιμη συνταγή από την Δράμα. Δοκιμάστε την και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

 

Υλικά συνταγής

 

1 κουνέλι ολόκληρο (περίπου 1,5 με 2 κιλά)

150 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, σε κυβάκια

150 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

2 -3 σκ. σκόρδο

1 ποτ.κρ. λευκό κρασί

Μισή κούπα ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο, λιωμένο

Χυμό από ένα λεμόνι

5-6 πατάτες

Λίγο ξύδι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Αρχικά, σε μια λεκάνη βάζουμε ξύδι και αρκετό νερό και αφήνουμε μέσα το κουνέλι για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Το λαδώνουμε καλά μέσα κι έξω κι αλατοπιπερώνουμε απ’ έξω και μέσα στην κοιλιά του προσθέτοντας κι αρκετό θυμάρι.

 

Στην συνέχεια, γεμίζουμε την κοιλιά του με τα τυριά και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες αντί για το παραδοσιακό ράψιμο.

 

Στρώνουμε στη γάστρα λαδόκολλα και τυλίγουμε το κουνέλι για να καλοψηθεί και να μην “αρπάξει”. Βάζουμε το κουνέλι σε γάστρα (καλύτερα πήλινη αν έχουμε) με καπάκι. Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.

 

Τέλος, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 2 με 2 μισή ώρες περίπου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Συμβουλές

 

Καλό είναι όταν ροδίσει από τη μια πλευρά να το γυρίσουμε (με προσοχή μη διαλυθεί) κι από την άλλη. Πριν το σερβίρετε αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. Εναλλακτικά αντί για κουνέλι, μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό μας με λαγό.

 

www.supersyntages.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...