YΛΙΚΑ
• 1 κιλό φρέσκα μικρά ολόκληρα καλαμάρια
• 1 μέτρια κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
• 1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
• 1 κουταλάκι πάπρικα
• ½ κουταλάκι βασιλικό
• 1 λάιμ, ο χυμός
• 1/3 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
• 1 συσκευασία (100γρ.) άγρια ρόκα Garden Fresh
• ½ συσκευασία (50γρ.) σπανάκι Garden Fresh
• ¼ κόκκινο κραμπί (λάχανο) ψιλοκομμένο
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 1/3 φλ. πινόλια (κουκουνάρια)
Για το ντρέσινγκ
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο λεμόνι, ο χυμός
• 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
• 1 κουταλάκι αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Ξεπλένετε τα καλαμαράκια και αφαιρείτε το διάφανο κόκκαλο από το σάκο τους. Τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και έπειτα τα κόβετε σε ροδέλες. Τα βάζετε μαζί με τα πλοκάμια τους σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε την πιπεριά, το σκόρδο, το κρασί, την πάπρικα, το βασιλικό, το χυμό από το λάιμ και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σουρώνετε τα καλαμαράκια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι. Τα αφήνετε να βγάλουν το νερό τους και τα βράζετε για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε ξανά. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και επιστρέφετε το καλαμάρι στη φωτιά, σοτάροντας για 2-3 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.
Σε μία σαλατιέρα βάζετε την άγρια ρόκα, το σπανάκι, το κραμπί, το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Βάζετε από πάνω τα καλαμαράκια και τα πινόλια. Σ’ ένα βαζάκι που κλείνει, βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε καλά. Ρίχνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.