Αν θέλετε μια διαφορετική γεύση στο καθημερινό τραπέζι, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη γιαπωνέζικη συνταγή για κοτόπουλο με κάρι. Η λευκή πάστα μίσο και η σάλτσα σόγιας χαρίζουν μια βαθιά νοστιμιά σε αυτό το πιάτο.
Υλικά
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι), κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ.μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτακια
200 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα σε 4 κομμάτια
4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουτ. σούπας κάρι, όχι καυτερό
2 κουτ. σούπας λευκή πάστα μίσο (miso)
600 ml ζωμό κοτόπουλου λίγη σάλτσα σόγιας (soy sauce)
Για το σερβίρισμα Ρύζι στον ατμό
Διαδικασία
Βάζουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με βραστό νερό (να το καλύψει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε. Στο μεταξύ βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε τα μανιτάρια με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε δυο κουταλιές λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάστα μίσο και τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προς το τέλος (2-3 λεπτά) προσθέτουμε το μπρόκολο. Η σάλτσα κάρι θα πρέπει να είναι ελαφριά και αραιή. Ρίχνουμε από πάνω λίγη σάλτσα σόγιας και σερβίρουμε με το ρύζι ατμού.
www.olivemagazine.gr