Σπαγγέτι με σάλτσα ελιάς, λεμόνι και κόλιανδρο

 

Ιδιαίτεροι συνδυασμοί υλικών για μια διαφορετική μακαρονάδα

 

Υλικά

 

350 γρ. σπαγγέτι
3/4 φλ. τσαγιού ελιές
1/4 φλ. τσαγιού πάνκο
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
2 κ. σ. κάπαρη
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1 Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2 Σοτάρετε το πάνκο για 4-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και το κρεμμύδι και ανακατέψτε.

Βήμα 3 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το μαϊντανό με τις ελιές, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την κάπαρη. Προσθέστε την παρμεζάνα, ξαναχτυπτήστε και στη συνέχεια προσθέστε λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4 Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, σουρώστε, βάλτε τα και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Βήμα 5 Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σάλτσα και το νερό που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Αν είναι λίγο το νερό, προσθέστε κι άλλο.

Βήμα 6 Σερβίρετε και γαρνίρετε με το πάνκο λεμονιού.

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 23ο τεύχος
πατήστε στην εικόνα & διαβάστε...
Δείτε το κανάλι μας...