Διασωληνωμένη στην εντατική η ηλικιωμένη μητέρα της. Οι δύο γυναίκες ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κιάτου.
Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, όπου μια 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, μετά από δηλητηρίαση από κατανάλωση οσπρίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Σύμφωνα με το MEGA, η γυναίκα κατέληξε με συμπτώματα αλλαντίασης, ενώ το περιστατικό οδήγησε επίσης στη διασωλήνωση της 77χρονης μητέρας της.
Όπως αναφέρει το notospress, οι δύο γυναίκες που είχαν φάει φασολάκια αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα οι οικείοι τους να καλέσουν ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 46χρονης. Έπειτα, η ηλικιωμένη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.Το άψυχο σώμα της 46χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και θα διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.
Τι είναι η αλλαντίαση που φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο της 46χρονης
Τι είναι η αλλαντίαση
Πρόκειται για μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσο, που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης: α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική.
Συμπτωματολογία
Στα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίζονται η αδυναμία, η θολή όραση, το αίσθημα κόπωσης και η δυσκολία στην ομιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί αδυναμία των χεριών, των θωρακικών μυών και των ποδιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εμετό, οίδημα στην κοιλιά και διάρροιες. Συνήθως δεν επηρεάζει το επίπεδο συνείδησης ή πυρετό.
Περίοδοι επώασης και μεταδοτικότητας
Οι ενδείξεις ξεκινούν είτε πολύ νωρίς, μέσα σε 6 ώρες από την κατανάλωση μολυσμένης τροφής, είτε αργά έως και 10 ημέρες μετά. Συνήθως, ο μέσος χρόνος επώασης της νόσου είναι 18-36 ώρες. Στην εισπνευστική αλλαντίαση ο χρόνος επώασης είναι μεγαλύτερος και κυμαίνεται από 12 έως 80 ώρες μετά την έκθεση, ενώ στη βρεφική είναι άγνωστος λόγω του ότι δεν διευκρινίζεται συνήθως πότε έγινε η κατάποση των σπόρων του βακτηρίου.
Παρόλο που η απέκκριση τοξίνης και μικροβίων στα κόπρανα των ενηλίκων ασθενών με εντερική τοξιναιμία συνεχίζεται για εβδομάδες ή μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων δεν έχει καταγραφεί μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο.