Γιάννης Λυμπέρης: “Περσινά ξινά σταφύλια” – Θα είμαι και πάλι υποψήφιος…”

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα της δημοσιογραφίας, τουλάχιστον για εμένα, είναι οι συνεντεύξεις. Μόνο εκεί, αν βέβαια κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις, ο συνεντευξιαζόμενος αφήνεται, βγάζοντας και το ανθρώπινο πρόσωπο. Ειδικά όταν η συνέντευξη γίνεται με έναν πολιτικό που έχει διαγράψει, και συνεχίζει να κάνει, μια σπουδαία διαδρομή, με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, με όλα τα πλεονεκτήματά και μειονεκτήματα που κάθε άνθρωπος έχει. Άλλωστε, κανείς δεν γεννήθηκε με οδηγίες χρήσεως και μέσα και από τα παραπάνω ο καθένας μας πορεύεται.

 

Ένα από τα πιο ωραία αποσπάσματα που διάβασα κάποτε σε βιβλίο του αείμνηστου Αδαμάντιου Πεπελάση ήταν το εξής: “Στη διαδρομή της ζωής μου αντιμετώπισα αδιέξοδα, ερωτηματικά, αμφιβολίες, φόβους, ενοχές. Είχα όπως όλοι μας μια δύσβατη πορεία, την πορεία της αυτογνωσίας μέσα από οδύνες ή δοκιμασίες, αλλά και χαρές μεγάλες. Τίποτα σταθερό. Ν’ αλλάζουν όλα γύρω, ν’ αλλάζει ο εαυτός μας, ν’ αλλάζει το κορμί μας, ν’ ασπρίζουν τα μαλλιά μας, να μεγαλώνουν τα αγαπημένα μας παιδιά, να χάνουμε αγαπημένους, ν’ αλλάζει ο κόσμος γύρω, να βιώνουμε με ένταση τις αλλαγές και να μην έχουμε τίποτα πιο σταθερό από τη στάση της ζωής μας”.

 

 

Με τον Γιάννη Λυμπέρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Μερικές από τις τηλεοπτικές μας εμφανίσεις ακόμη παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη του κόσμου. Και βεβαίως σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρχαν κι εντάσεις και διαφωνίες, αλλά τίποτα και ποτέ σε προσωπικό επίπεδο.

 

 

Σήμερα, μετά από μερικά χρόνια, ο δήμαρχος Ήλιδας μου έδωσε αποκλειστική συνέντευξη, μιλώντας και για πράγματα που ποτέ δεν είχε πει. Και βέβαια, όπως πάντα έκανε, δεν γνώριζε καμία ερώτηση, δεν επέβαλλε απολύτως τίποτα. Και απάντησε σε όλες με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

 

Και είμαι βέβαιος πώς, όπως κι εγώ, θα την απολαύσετε…

 

 

ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΟ

 

 

“Γεννήθηκα αγωνιστής και θα πεθάνω αγωνιστής”

 

 

“Οι ηγέτες οφείλουν να είναι οδηγοί…”

 

 

“Τα έργα μου απαντούν…”

 

 

“Είμαι πλούσιος γιατί τα παιδιά μου βγήκαν καλοί πολίτες…”

 

 

Αποκλειστική συνέντευξη στα site iliatoday.gr & newsgf.net, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Σε αυτή την συνέντευξη, την οποία θα παρακολουθήσετε σε βίντεο, ο κ. Λυμπέρης ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου, μίλησε για τα μεγάλα έργα όπως το διυληστήριο και την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων καθώς και για το νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η νέα πτέρυγα είναι καθ’ όλα έτοιμη και ότι μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία ΤΕΠ. “Με δικό μας αγώνα ξεκινήσαμε τα ελεγχόμενα χειρουργεία”, ανέφερε εκτός των άλλων.
“Πάλεψα με κάθε τρόπο να κρατήσω το νοσοκομείο την περίοδο του covid”.

 

 

Ο Δήμαρχος μίλησε και για την κατάργηση της Σχολή, τονίζοντας ότι “αποτελεί την μεγάλη μας ήττα”, μίλησε για την Κουρούτα και τις ενέργειες για αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου κι επίσης ότι ο Πολυχώρος θα ονομαστεί “Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας”.

 

 

Ο κ. Λυμπέρης στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του μίλησε ακόμη γιατί θέλει να επαναφέρει στον δήμο το όνομα “Αμαλιάδα”, μίλησε για τις επιθέσεις εναντίον του και για πολλά ακόμα.

Και κλείνοντας ανέφερε και αυτό: “Να μου έχει εμπιστοσύνη ο κόσμος, να είναι μαζί μου”.

 

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη:

 

Διαβάστε Επίσης

Μαθητική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων στον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας και το μουσείο που διαθέτει στους χώρους του

Τα σπάνια εκθέματα που φιλοξενεί το Μουσείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων, οι οποίοι

πατήστε & διαβάστε το 6ο τεύχος
Διαβάστε το αφιέρωμα...
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...