Η γραφικότητα του Α. Παπαδάκου και η αφωνία Γ. Λυμπέρη

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, με σχόλιό μας είχαμε αναρωτηθεί, μεταξύ τριών εμφανιζομένων στο κείμενο, ποιος από αυτούς πηγαίνει για δήμαρχος Ηλιδας [διαβάστε εδώ…], διότι από τότε ακούγονταν “ψίθυροι” ότι κάποιος από την παράταξη Λυμπέρη θα κάνει αυτό το βήμα. Κατά καιρούς ακούγονταν διάφορα ονόματα και σε όλα τα ονόματα ακουγόταν ως .. υποστηρικτής τους ο Ανδρέας Παπαδάκος.

 

 

Ακούστηκαν και άλλα πολλά, μέχρι που φτάσαμε προ ημερών να διαβάσουμε την ανακοίνωση του κ. Παπαδάκου, ότι αυτός τελικά τίθεται επικεφαλής ενός νέου ψηφοδελτίου.

 

 

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι θεμιτό ο κάθε άνθρωπος να έχει μια φιλοδοξία… έστω κι αν αυτή ξεπερνάει τις δυνατότητές του. Στη βάση αυτή και ο κ. Παπαδάκος δικαιολογείται να θέλει να διεκδικήσει τον δήμο, αφού πρώτα απέτυχε ως μέλος της παράταξης του Λυμπέρη και κυρίως ως Αναπληρωτής Δήμαρχος, ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε προς όλες κατευθύνσεις ότι θα… συνδιοικούσε με τον Γιάννη Λυμπέρη.

Κι αφού συνδιοικούσε τότε ευθύνεται για το χάλι του δήμου.

Και το ερώτημα είναι: Ποιον δήμο θέλει να διεκδικήσει; Αυτόν που συνέβαλλε στην υποβάθμισή του;

Ζητάει, δηλαδή, να ψηφιστεί όταν ο ίδιος ευθύνεται αλλά δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί για την τραγικότητα του δήμου;

 

 

Η ανακοίνωση του κ. Παπαδάκου περιέχει πολλά, μάλλον χιουμοριστικά, σημεία που χρήζουν απάντησης. Οπως για παράδειγμα ότι προέβη σε ανακοίνωση συνεχίζοντας να είναι μέλος της δημοτικής αρχής Λυμπέρης, όπου… θααααααα ανεξαρτοποιηθεί.

Παγκόσμια πατέντα αυτή!!!

 

 

“Κατηγορηματικά δηλώνω οτι αφενός μεν παραμένω δημοτικός Σύμβουλος αφετέρου είμαι ήδη μόνιμος κάτοικος Αμαλιάδας και ΤΑΓΜΕΝΟΣ στην εξυπηρέτηση του τόπου μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Καταρχάς, μόνιμος κάτοικος Αμαλιάδας δεν είναι. Ο ίδιος μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ Αμαλιάδας και Καναδά όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Αραγε, θα εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις του και θα ζει μόνιμα εδώ να μας δίνει… τα “φώτα” του και την εμπειρία που αποκόμισε συνδιοικώντας με τον Λυμπέρη; Διότι μέχρι σήμερα έκανε κάτι πολύμηνα ταξίδια στον Καναδά, άσχετα εάν ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι βάση καταστατικού, ο απουσιάζων σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου, του λέμε “αντίο” και “στο καλό”!

 

 

Και, βέβαια, εκτός από κάτι δωρεές, μπορεί να μας πει τι θα κάνει και πώς θα καταφέρει να… δώσει ανάπτυξη στον δήμο; Διότι μέχρι τώρα αντίθετα αποτελέσματα έδειξε όπως και όλη η νυν δημοτική αρχή!

Κι αν έχει σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη αυτού του δήμου, γιατί δεν το εφάρμοσε στα τρία χρόνια που… συνδιοικούσε με τον Λυμπέρη;

 

 

Και εν τέλει με ποια πρόσωπα τα οποία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, εμπνέονται από όραμα για τα δημόσια πράγματα, θα ηγηθεί ενός συνδυασμού; Με αυτούς που υπηρέτησαν ή συνεχίζουν να υπηρετούν τη νυν δημοτική αρχή και οι οποίοι παραιτήθηκαν ή τους παραίτησε ο Γιάννης Λυμπέρης;  Διότι η θητεία τους… ε, δεν χαρακτηρίζεται και απ’ ότι το καλύτερο!!!!

 

 

Η σύγκρουση με τον Λυμπέρη.

 

 

Τα όσα συνέβησαν με τον ραδιοφωνικό σταθμό, προφανώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις μεταξύ Παπαδάκου-Λυμπέρη. Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλα περιστατικά, που έχουν μείνει κρυμμένα, όπως κρυμμένα έμεναν και άλλα γεγονότα μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, να τα ξεσκεπάσει.

 

 

Τον Ιανουάριο του 2021 ο Ανδρέας Παπαδάκος, με επιστολή του ‘επιτίθεται’ εναντίον του… συνδιοικούντα Λυμπέρη, με τίτλο “Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου” [διαβάστε εδώ…]

Η επιστολή προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη παράταξη του Γιάννη Λυμπέρη. Δικαίως αναρωτήθηκε ο πολίτης, όταν υπάρχει ένα… μπάχαλο, πως είναι δυνατόν να δουλεύει ο δήμος!
Ο κ. Παπαδάκος, με την ανακοίνωσή του διαχώρισε σαφέστατα τη θέση του από τις επιλογές Λυμπέρη, όσο και αν ο ίδιος -στη δεύτερη διορθωμένη επιστολή του- αναφέρει ότι “Και για να μην υπάρξουν παρερμηνεύσεις και βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα, η διαφορετική προσέγγιση εμού και του Δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα δεν σημαίνει ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις μας, εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τις ικανότητές του ως πολιτικού και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την χρυσή τομή για το καλό του δήμου”.

 

 

Μα, αν δεν είχαν διαρραγεί οι σχέσεις τους τότε ποια η αναγκαιότητα να εκδώσει ανακοίνωση, όταν με ένα τηλέφωνο θα μπορούσαν να λύσουν το όποιο ζήτημα προέκυψε;
Και τι ερμηνεία να δώσει κάποιος στον τίτλο της ανακοίνωσης που ήταν “Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου”;

 

 

Ας μη παίζουμε με τις λέξεις. Πρόβλημα είχε δημιουργηθεί από τότε και μάλιστα πολύ σοβαρό. Και όταν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία μιας δημοτικής αρχής, περιμένει κανείς αυτός ο τόπος να έχει ευημερία;

 

 

Περί νέας πτέρυγας νοσοκομείου

 

 

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τραγικό όλο αυτό.

Τον Μάρτιο του 2018, κατά την άφιξη του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο ίδιος είπε: «Μα το κτίριο είναι έτοιμο…Γιατί δεν λειτουργεί; », παρατηρώντας τα σημάδια φθοράς που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορους χώρους στο κτίριο από την αχρησία.

Και αυτά τα σημάδια φθοράς τα παρουσιάσαμε σε ρεπορτάζ στις 11 Φεβρουαρίου 2022, με τίτλο “Σάλος με τις εικόνες της πολυδιαφημισμένης νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας” [διαβάστε εδώ…]

 

Ούτε τότε μίλησε ο λαλίστατος κ.Παπαδάκος!

Βέβαια, κατά καιρούς έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλά “επαναστατικιά” κηρύγματα για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, που αποδείχτηκαν φούσκες, μεγαλύτερες από εκείνες του χρηματιστηρίου.

 

Ας δούμε μερικά δημοσιεύματα, με διαφορετική χρονολογική σειρά, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας πάνω στους τίτλους:

 

 

Λαική Συνέλευση Αμαλιάδας: “Νοσοκομείο βρήκαμε, Νοσοκομείο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας”

 

 

Βόμβα από την “Ηλιδα-Νέα Μέρα”: Η Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά δεν αποδέχεται δεσμεύσεις για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Εγγραφο

 

 

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Η κοινωνία διεκδικεί και δεν αστειεύεται

 

 

Γιάννης Λυμπέρης : «Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ξαναξεκινά»

 

 

«Ξημέρωσε μια πολύ καλή ημέρα για την Αμαλιάδα!»

 

 

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Επανεκκίνηση με νέα πτέρυγα!

 

 

Αρχές Ιουνίου εγκαινιάζεται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

 

 

«Αιχμή του δόρατος» το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης

 

 

Υπάρχουν κι άλλα δημοσιεύματα της ΣΦΙΝΑ που χρησιμοποιείται για τις επιδιώξεις Παπαδάκου -επιδιώξεις περί… λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας.

Να θυμίσουμε κάτι: Πριν χρόνια υπήρξε μια… “Κίνηση Πολιτών” Αμαλιάδας που επεδίωκε ένα και μόνο: Την εκλογή Λυμπέρη στον δημαρχιακό θώκο.

 

 

 

Περί Πανεπιστημιακής Σχολής

 

 

 

Ο κ. Παπαδάκος που, κατά δήλωσή του συνδιοικούσε με τον Λυμπέρη, έχει να πει κάτι για την πανεπιστημιακή σχολή που σαν πουλάκι πέταξε για άλλους τόπους; Νιώθει ο ίδιος το βάρος της ευθύνης που χάθηκε;

 

 

Δείτε σε μερικά ενδεικτικά δημοσιεύματα, τι έλεγαν:

 

 

Ηλιδα: Η Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας…

 

Π. Αντωνακόπουλος – Γ. Λυμπέρης για την αυριανή συγκέντρωση στον Πύργο «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…».

 

 

Κι αφού οι σχολή χάθηκε, χωρίς “ν’ ανοίξει μύτη”… επειδή το τέλος τους ήταν προδιαγεγραμμένο 3 χρόνια νωρίτερα να, τη βγήκε να πει ο Γιάννης Λυμπέρης, με τον οποίο ο κ. Παπαδάκος συνδικούσε και που ούτε και τότε είχαν το πολιτικό θάρρος να ζητήσουν συγνώμη που όλα τα χρόνια, παρά τα δημοσιεύματα, αδιαφόρησαν:

 

 

Γιάννης Λυμπέρης: «Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά της Πολιτείας στους κατοίκους του νομού»

 

Γιάννης Λυμπέρης: “Εμείς δεν είμαστε Ελληνες…”

 

Γιάννης Λυμπέρης : Σήμερα βλέπουμε το … πείραμα πάνω στο «πειραματόζωο που λέγεται Ηλεία»!

 

 

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, πάρα πολλά, αλλά καλύτερα θα είναι για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στα site www.ilidatoday.gr & newsgf.net, και στην ενότητα “Δήμος Ηλιδας” να διαβάσει όλα όσα έλεγαν οι προαναφερόμενοι… οι οποίοι σήμερα τολμούν να κουνάνε το δάκτυλο και να επιδιώκουν την εκλογή τους.

Αραγε γιατί; Για να διαλυθεί ότι έχει ήδη απομείνει στον δήμο Ηλιδας;

 

Κι ένα τελευταίο ερώτημα: Γιατί ο Γιάννης Λυμπέρης δεν έχει απαντήσει; 

 

*Η κεντρική φωτογραφία δείχνει τους Λυμπέρη-Παπαδάκο που… συνδιοικούσαν! 

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 6ο τεύχος
Διαβάστε το αφιέρωμα...
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...